5 tips voor een betere personal branding

5 tips voor een betere personal branding

Je gaat op sollicitatiegesprek, je komt op tv of je bent aan het netwerken. Personal branding komt altijd van pas! Uiteraard moet je altijd jezelf blijven, maar het is toch fijn als mensen positief over je praten. Met kleine trucjes wek je een betere indruk. In dit artikel vind je dus 5 tips voor een beter profilering!

Bestel visitekaartjes

Misschien zal je je eigen afvragen: Waarom zijn er in deze digitale tijdperk nog visitekaartjes? Omdat het nog steeds een praktische manier is om je contactgegevens te verspreiden. Door visitekaartjes te bestellen doe je ook aan personal branding. Visitekaartjes maak je volledig op maat, waardoor een visitekaartje ook wat over jou zegt. Tot slot: een visitekaartje oogt professioneel. In plaats van dat je op een kladblokje je contactgegevens moet opschrijven werkt een visitekaartje veel efficiënter.

Zet social media in

Social media is een uitgelezen kans om jezelf te profileren. Op je persoonlijke profiel laat je gemakkelijk zien hoe je over wilt komen, wat je leuk vindt en hoe je tegen bepaalde zaken aan kijkt. Zorg te allen tijde wel voor een duidelijke profielfoto. Zeker als je bezig bent met je carrière moet je al je social media-inspanningen overwegen. Zo mag er geen spellingsfouten in je teksten komen en moet je bewust zijn wat je deelt op social media.

Het is bijvoorbeeld slim om een leuke LinkedIn-headliner te maken. Als je bijvoorbeeld een copywriter bent zet je niet bovenaan “copywriter”, maar bijvoorbeeld “ik geef jouw website tekstuele aantrekkingkracht”. Je laat hiermee zien dat je creatief bent, wat voor een copywriter heel belangrijk is. Probeer je dus te onderscheiden in je vakgebied.

smpa artikel

Leg de nadruk op je talenten

Personal branding begint bij een kritische blik op jezelf. Waar ben je goed in en wat moet beter? De eerste en tevens belangrijkste stap is inzicht te krijgen in je kwaliteiten. Vraag aan je familie en vrienden waar je goed in bent. Van daaruit wordt het vanzelf een stuk leuker om mensen te benaderen.

Bewijs zo veel mogelijk je talenten en vertel er een goed verhaal omheen. Besteed hier veel aandacht aan. Zorg dat je dagelijks voor ogen hebt waar je op het einde van de dag wilt staan en laat dit op social media merken!

Een foto zegt meer dan duizend woorden

Investeer in een goede profielfoto. Zo zie je op social media voldoende foto’s die niet scherp zijn, of zelfs helemaal geen profielfoto hebben. Indien je een betaalde LinkedIn-account hebt heb je ook de mogelijkheid om de achtergrond van je profielpagina te personaliseren.

Weest ten alle tijden jezelf

Personal branding moet vanuit jezelf gebeuren, om te laten zien dat je ergens goed in bent en hoe je in elkaar zit. Je zet dit dus niet in als je meer wilt verdienen of opeens een nieuwe baan nodig hebt.

Kortom, personal branding moet vanuit een intrinsieke motivatie komen, niet vanwege de behoefte voor een hogere salaris of de zoektocht naar een nieuwe baan. Bestel daarom visitekaartjes, kijk eens goed in de spiegel en blijf te allen tijden jezelf. Dan zal personal branding zijn vruchten afwerpen!

Reageren is niet mogelijk.