Een goede website online zetten doe je zo

Een goede website online zetten doe je zo

Ga je een nieuwe website maken? Dan is het belangrijk om dit goed te doen. We delen graag onze tips om een sterke website te krijgen. Een aantal zaken zijn hier cruciaal bij. Het gaat om de site en ook om de promotie hiervan.

 

Start met een goede domeinnaam

Een goede website start met een goede domeinnaam. Daarnaast is ook de hosting van belang. Zonder een goede hosting kan de website niet goed functioneren. Vooral de snelheid is belangrijk. Hoe sneller de site laadt, hoe beter. Ook de service van de webhoster is belangrijk. Wanneer de site een probleem heeft dan is het belangrijk om het snel op te lossen.

 

De zoekmachines

Het is belangrijk om de nieuwe site goed in te richten voor de zoekmachines. De techniek moet zorgen voor een website die snel is. Ook zoekmachinevriendelijke url’s zijn essentieel. Het is eigenlijk standaard bij de meeste sites. Een sitemap opnemen is een slimme set om Google snel te updaten rondom een nieuwe pagina.

 

De juiste teksten

Op de site moeten sterke teksten komen te staan. De website en vooral de teksten en inhoud moeten de bezoekers overtuigen om de volgende stap te zetten. De teksten zijn de basis om van onbekende website bezoekers klanten te maken.

 

Testen

Wanneer de website klaar is, is het belangrijk om hem goed te testen. Kijk of alles goed gaat. Controleer de webformulieren en ook of alle links op de pagina’s werken. Soms wordt foto’s niet goed geladen. Het is dan mogelijk om dit nog aan te passen. Vervolgens is het goed om ook de site te testen op de snelheid. Als dit allemaal goed gaat kun je de site gaan bekijken op een mobiel toestel. Het is slim om verschillende toestellen en schermafmetingen te gebruiken. Zo zie je of de site er overal netjes uitziet.

Person Using Laptop

Reageren is niet mogelijk.