Investeren in Ripple? 3 voordelen

Investeren in Ripple? 3 voordelen

Investeren in Ripple? 3 voordelen

Cryptocurrency zijn steeds meer in trek. De Bitcoin is verreweg de meest bekende. Maar welke alternatieven heb je? Eén daarvan is Ripple. Ben je benieuwd wat de voordelen hiervan zijn? Wij leggen het je uit in deze blog!

Snellere en voordelige betalingen

Internationale transacties kunnen lang duren, soms wel weken. Een gemiddelde transactie duurt maar een paar seconden! Je wint hier dus een hoop tijd mee. Daarnaast scheelt het ook een hoop geld, en dat is uiteraard ook niet onbelangrijk. Grensoverschrijdende betalingen kunnen wel een paar duizend euro op jaarbasis kosten. Met XRP betalingen ben je minimaal de helft minder kwijt. Dat scheelt dus fors en je zult het verschil duidelijk merken.

Extra bedrijfsdiensten

Ook biedt Ripple klanten de kans om gebruik te maken van een aantal handige en innovatieve diensten. Dit is een echt pluspunt aan Ripple. Je kunt gebruik maken van een aantal verschillende:

  • xCurrent: Bankoplossing om Ripple te integreren met wereldwijde betalingsverwerking
  • xRapid: Een oplossing voor financiële instellingen en betaalproviders. Het doel is hierbij om de klanteraring te verbeteren en de liquiditeitskosten te verlagen.
  • xVia: hiermee kunnen XRP-betalingen via het Ripple-netwerk verstuurd worden

Regulatie 

Dan is er de regulatie van deze cryptocoin. En dit is misschien wel het grootste verschil met andere cryptocurrencies. De ripple koers is namelijk gereguleerd. Dit houdt in dat er samengewerkt wordt door financiële instanties, waardoor Ripple zijn real-time financiële transacties kan aanbieden voor een lage prijs. Als resultaat hiervan zijn de verwachtingen voor ripple koers erg positief.

Lijkt het je wat om te investeren in een cryptocoin? Dan is de Ripple een goede keus. Benieuwd waar je dat kan doen? Kijk dan bij Bitvavo.nl. Via dit platform kun je gemakkelijk en voordelig jouw cryptocurrency kopen. Door de overzichtelijkheid is het een ideaal punt om te starten, maar dit is ook de plek voor ervarenere gebruikers.

Reageren is niet mogelijk.