Wat houdt mission statement in en wat kan het voor jouw bedrijf betekenen?

Wat houdt mission statement in en wat kan het voor jouw bedrijf betekenen?

Wat houdt mission statement in en wat kan het voor jouw bedrijf betekenen?

Een mission statement formuleer je om richting te geven aan je bedrijf. Het is krachtig om medewerkers te betrekken bij het opstellen ervan. Samen draag je dan de koers van jouw organisatie. Dit kan energie en commitment geven aan een team. Vaak wordt deze statement ook wel het kompas van het bedrijf genoemd. Het wijst je medewerkers de weg. Een krachtig bedrijf is vaak koersvast. Een duidelijk kompas helpt om de juiste koers te bepalen en vast te houden!

Herkenbaarheid voor de buitenwereld

Een mission statement kan helpen je bedrijf herkenbaar te maken voor de buitenwereld. Klanten stellen een betrouwbare samenwerkingspartner vaak zeer op prijs. Door heel duidelijk en consistent te zijn in je gedragingen als organisatie kun je een sterk merk op de markt worden. Klanten en potentiële klachten weten waar je voor staat. Dit kan op veel gebieden zijn. Denk aan een goede kwaliteit, scherpe prijs of geweldige service. Waar blink jij in uit? Hoe wil je graag dat klanten aan jou denken? Welke associaties wil je dat potentiële klanten hebben bij jouw naam? Het zijn allemaal factoren om mee te nemen in de merkontwikkeling.

Merkontwikkeling, hoe doe je dit?

Het ontwikkelen van een sterke merknaam is een vak op zichzelf. Marketingdeskundigen zijn hier experts in. Er zijn diverse bureaus die je bedrijf graag komen ondersteunen bij dit ontwikkelproces. Een keuze voor een marketing communicatiebureau is niet altijd eenvoudig. Soms zie je in het aanbod door de bomen het bos niet meer. Kijk op de verschillende websites eens goed welk bureau het beste past bij jouw bedrijf. Vaak hoort een gratis oriënterend gesprek tot de mogelijkheden. Tips vanuit je netwerk kunnen ook helpend zijn bij het maken van de juiste keuze. Realiseer je dat sterke merken die we allemaal kennen en herkennen juist in de marketing veel hebben geïnvesteerd. Vaak komen bij de inhuur van een marketing communicatie bureau de nodige kosten kijken, maar op termijn kan een sterke merkontwikkeling van grote meerwaarde zijn voor je bedrijf.

Reageren is niet mogelijk.