Zo maak je een huisstijl helemaal compleet

Zo maak je een huisstijl helemaal compleet

De huisstijl van een bedrijf is eigenlijk een soort visitekaartje van wat je met je bedrijf wil uitstralen. Hoe presenteer je je naar buiten, wat wil je dat mensen gaan denken en welke associatie moet het gaan oproepen? Een goede huisstijl weerspiegelt de identiteit van je bedrijf. Een goede huisstijl bestaat uit een aantal verschillende onderdelen. Een aantal hiervan zie je terug in elke huisstijl, maar er zijn ook optionele onderdelen die niet per se behoren tot een huisstijl. Ben jij nieuwsgierig welke onderdelen bijna altijd terugkeren in een huisstijl en zou je graag willen weten wat optioneel toe te voegen is? Dan raad ik aan om zeker nog even verder te lezen, wij vertellen het je.

Elementen van een huisstijl

Een complete huisstijl bestaat uit een aantal verschillende onderdelen, zoals net ook al kort werd benoemd. Wat in ieder geval terug te zien is in iedere huisstijl is het volgende:

  • Een passend logo
  • De schrijfwijze van de naam van het bedrijf
  • Typografie
  • Kleurgebruik
  • Huisstijldragers

Het is belangrijk dat je goed weet wie je bent en wat je wil uitstralen. Met deze kennis kun je een passend ontwerp maken en dit implementeren in je organisatie. Vervolgens is het belangrijk dat je goed bijhoudt dat deze huisstijl op de juiste manier wordt nagestreefd.

Kom je er niet helemaal uit?

Vind je het lastig om zelf aan de slag te gaan met huisstijl ontwikkeling en kom je er niet helemaal uit? Een goede huisstijl ontwerpen is niet eenvoudig. Naast de vaste elementen van een huisstijl zijn er nog meer elementen die je zou kunnen toevoegen. Denk hierbij aan een fotografiestijl, schrijfstijl, grafische iconen/visuals en meer. Vraag advies aan een specialist als je er zeker van wil zijn dat je op de juiste weg zit.

 Afbeeldingsresultaat voor huisstijk

 

Reageren is niet mogelijk.