Waarom je beter vandaag dan morgen kunt beginnen met digitaal factureren

Waarom je beter vandaag dan morgen kunt beginnen met digitaal factureren

Maakt jouw bedrijf nog geen gebruik van e-facturatie? Dan is het goed om dit blog te lezen! Hier vertellen we meer over de redenen om direct te beginnen met het digitaal factureren. Ook vertellen we meer over de mogelijkheid om papieren en pdf facturen te digitaliseren. Lees dus snel verder!

Wat verstaan we onder digitaal factureren?

Een e-invoice of e-factuur is een factuur dat in de vorm van een databestand wordt gemaakt, verstuurd, verwerkt en opgeslagen. Digitaal factureren gebeurt meestal in ee XML format. Door te werken met e-facturen heb je dus volledig automatische factuurverwerking.

Voordelen van digitaal factureren

Er zitten veel voordelen aan een e-invoice ten opzichte van papieren en PDF facturen.  Die facturen moeten ontvangen worden en de gegevens moeten worden overgetypt in een database. Daarnaast moeten ze gecodeer en gevalideerd worden met crediteuren gegevens. Een PDF factuur moet ook vaak worden geprint, vasgeniet aan een lijstje met budgethouders. Deze moeten vervolgens de factuur goedkeuren en weer aan elkaar doorsturen. Dit is best een proces dus.

Als je facturen als databestand kan ontvangen, wordt dit veel makkelijker. Met behulp van een purchase-to-pay systeem kunnen er geautomatiseerde regels op worden losgelaten. Hierdoor kan de digitale factuur verwerkt worden zonder enige tussenkomst van mensenogen en –handen. Dit gaat dus een stuk sneller, en scheelt een heel proces.

Van papier naar online

Misschien werk je nog met facturen op papier, maar de kans is groot dat je dit ook al via PDF doet. Een PDF heeft wat dat betreft al veel voordelen. Het is een stuk minder kostbaar. Maar met een PDF moeten nog steeds de gegevens van het document afgehaald worden.

Door middel van zogenaamde Object Character Recognition Software kunnen e-facturen verkregen worden. Dit kan zowel met pdf-facturen als met pdf-facturen. De software kan deze facturen converteren naar een digitaal bestand. Het is dus zeker mogelijk om je facturen te digitaliseren.

Het is dan het meest ideaal als de e-facturen door leveranciers worden gestuurd. In dat geval kan een boekhouderspakket de facturen zelf verwerken, zonder enige tussenkomst van mensen! Dit is makkelijk te realiseren door elektronisch factureren uit te besteden.

Kies ook voor e-facturatie!

Ben je enthousiast geworden na dit blog? Digitaal factureren kan zeker ook wat voor jou zijn. Als je ook wil overstappen, kijk dan eens bij Icreative. Zij kunnen je zeker verder helpen. Icreative: de betrouwbare partner voor digitale facturatie.

Reageren is niet mogelijk.