Verschillende varianten marketing

Verschillende varianten marketing

Wanneer men spreekt over het begrip marketing, denk je waarschijnlijk
al snel aan termen als marketinginstrument, marketingmix, marketingstrategie en meer. Maar daarnaast zijn er nog veel meer andere varianten marketing. Ooit gehoord van buzz marketing, e-mailmarketing, online marketing en/of marketingcommunicatie? Lees dan zeker nog eens verder in dit artikel en kom meer te weten over verschillende soorten marketing.

Buzz marketing

De term buzz marketing is nog vrij nieuw in deze wereld. Je zou deze variant kunnen vergelijken met mond-tot-mond reclame. Deze vorm van marketing slaat vaak erg goed aan, dit komt omdat mensen van elkaar sneller iets aan nemen dan van een reclame. Wel is het heel erg lastig om dit succesvol in te zitten. Het moet maar net aanslaan bij de juiste mensen, anders wordt het nog niet gedeeld.

marketingE-mailmarketing

Marketing kan ook verlopen via de e-mail. Deze vorm van direct marketing is vaak commercieel. Mails kunnen gestuurd worden naar huidige klanten, maar ook potentiele klanten kunnen benaderd worden via de e-mail. Maar, met welke doelen wordt e-mail marketing nog meer ingezet? Vaak wordt dit gedaan om loyaal te zijn aan de klant. Een klant wordt graag op de hoogte gehouden, en betrokken bij werkzaam heden en dit gebeurt vaak via de mail. Daarnaast worden mails ook vaak gebruikt om nieuwe klanten te werven.

Marketingcommunicatie

Marketing staat niet ver weg van communicatie. Wanneer een bedrijf een marketingafdeling heeft, zie je vaak dat deze zelfde mensen ook de communicatie verzorgen. Studies met betrekking tot marketing bevatten vaak ook communicatie thema’s, en andersom geldt dit natuurlijk ook.

Meer weten over marketing?

Wil je na het lezen van dit artikel graag meer weten over marketing? Klik hier en kom terecht op een site waar je nog veel meer artikelen kunt lezen met betrekking tot marketing! Breidt je marketing kennis uit en leer meer over dit onderwerp.

 

Reageren is niet mogelijk.