Verschillende manieren van cloud hosting

Verschillende manieren van cloud hosting

De meest bekende manier van cloud hosting is de private cloud. Dit is ook de cloud hosting waar Tilaa zich mee bezig houd. Hierbij kun je bijvoorbeeld een virtual private server huren. Bij deze virtual private servers kun je een deel van een grote fysieke server huren voor eigen gebruik of voor bij je bedrijf of organisatie. Dit is handig omdat je er zelf mee kan doen wat je wil. Je bent niet afhankelijk van de andere server en niemand kan bij je bestanden tot dat je iemand er toestemming voor geeft. Het is dus echt privé en niemand kan jou bestanden of foto’s zien.

De publieke cloud

Bij deze cloud heb je zeld geen hardware of software aangeschaft maar maak je gebruik van een cloud die iemand aangeschaft heeft. Je kan hierbij aan denken aan een schoolschijf waar alle leerlingen iets op kunnen slaan, en vervolgens hier ook iedereen bij kan. Je hebt er verder geen invloed op wie erbij kan er waar die persoon deze map opent. Het kan wel zo zijn in een publieke cloud dat de mapjes toch nog onderverdeeld zijn in verschillende mappen, en dat niet iedereen bij elke map kan komen. Dan is er nog wel een deel private aan deze cloud.

Hybride cloud

Dit kun je ook vergelijken met een hybride auto, je kunt namelijk van twee opties gebruik maken. Zo kun je er voor zorgen dat je nog gebruik kunt maken van je oude servers maar ook als je een keer een nieuwe server. Aan de hand hiervan kun je bekijken wat je het fijnst vind, of je kan het zo houden.

Reageren is niet mogelijk.