Uitbesteden van verpakkingen voor jouw producten? Zo gaat het in zijn werk!

Uitbesteden van verpakkingen voor jouw producten? Zo gaat het in zijn werk!

Het is een klus waar je vaak geen zin of tijd voor hebt: het verpakken en versturen van jouw producten. Toch is het een proces waarbij veel winst te behalen valt. Met custom made verpakkingen kan je namelijk een verpakking laten ontwerpen die perfect past bij jouw product. Een simpele manier om jouw product op unieke wijze te presenteren. Maar hoe werkt dit dan precies? Dat lees je in deze blog.

Het begint met uw product

Als je ervoor kiest om custom made verpakkingen te laten produceren voor jouw product, dan is het belangrijk dat de wensen van de klant centraal staan. Er zal daarom worden afgetrapt met een uitgebreid kennismakingsgesprek. In dit gesprek wordt gekeken naar wat jij wilt. Is het belangrijk dat de verpakking herbruikbaar is? Moet de verpakking een luxe uitstraling hebben? Moet de verpakking bedrukt worden? Zomaar een handgreep uit de vragen die aan bod kunnen komen in een kennismakingsgesprek. Door een gesprek aan te gaan kan je precies afstemmen welke verpakking de juiste is voor uw product.

Het maken van een ontwerp

Elk product is anders. Dit vraagt dan ook om een oplossing op maat voor jouw product. Zo is het voor het ene product belangrijk om tijdelijke of langdurige productbescherming te bieden, waar een andere verpakking alleen gericht is op het promoten van jouw product. Bedenk je dus goed wat het doel is van jouw verpakking. Bij Willems Packaging kan je samen met ontwerpers een maatverpakking ontwerpen die past bij jouw product. Samen kom je tot de juiste vorm, het juiste formaat, materiaal en de juiste kleur.

Produceren en bezorgen van de verpakkingen

Als je eenmaal de verpakking hebt ontworpen, is het tijd om de verpakking te gaan produceren. Dit productie is vaak geregeld door het bedrijf zelf, maar het kan ook worden geproduceerd door partijen waar het bedrijf mee samenwerkt. Een kleine tip van het huis: vraag een prototype aan! Zo kan je makkelijk testen of de verpakking goed werkt in de praktijk. Zo kun je nog makkelijk dingen aanpassen voordat je een grotere hoeveelheid afneemt. Als het allemaal naar wens is, kan je de verpakkingen versturen en klaar is kees!

Reageren is niet mogelijk.