Ondernemen vanuit huis, wat komt daarbij kijken?

Ondernemen vanuit huis, wat komt daarbij kijken?

Ondernemen vanuit huis, wat komt daarbij kijken?

Ondernemen vanuit huis was al enige tijd een trend, maar zeker sinds de coronacrisis die in het voorjaar van 2020 uitbrak is digitaal werken vanuit huis aan een enorme opmars bezig. Een thuiskantoor inrichten om thuis te ondernemen heeft veel voordelen. Wat zijn precies de voordelen van digitaal werken? En wat komt er allemaal bij kijken als je plannen hebt om vanuit huis te gaan ondernemen?

De grootste voordelen van thuis werken

Digitaal werken ofwel thuis ondernemen vinden veel mensen, zeker zzp’ers, om meerdere redenen aantrekkelijk. Dit scheelt, zeker voor forenzen, een hoop reistijd, benzinekosten en frustratie. Reis je gemiddeld twee uur per dag, dan houd je na een jaar werken al snel zo’n 400 tot 500 uur aan tijd over, een paar weken op jaarbasis dus! Verder is huiswerken beter voor het milieu, omdat je minder reist. En ten slotte ben je met thuiswerken privé een stuk flexibeler: even een boodschapje doen tussendoor is geen probleem!

Meld je aan bij de juiste instanties & regel de verzekeringen

Je kunt niet zomaar een onderneming vanuit huis opzetten, maar moet hiervoor diverse praktische en administratieve zaken regelen. Meld je sowieso aan bij de Kamer van Koophandel. Verder zijn een goede SEO-vriendelijke website, inzichtelijke algemene voorwaarden opstellen en de juiste bedrijfsverzekeringen afsluiten onmisbaar.

Richt een thuiskantoor in

Een aparte werkruimte in huis inrichten is belangrijk om geconcentreerd je werk te kunnen doen. Besteed aandacht aan een verantwoorde bureaustoel, praktisch kantoormeubilair en natuurlijk een bureau met voldoende ruimte om al je werkspullen op kwijt te kunnen. Zorg voor verder voor een of meer goede computers en een snelle wifi-verbinding. Belangrijk bij thuiswerken is dat bij deze manier van ondernemen nagenoeg altijd computers gebruikt worden. Het is natuurlijk zaak dat deze apparatuur feilloos werkt. Zeker als je een eigen website hebt met een webwinkel, dan is het cruciaal dat jouw website goed werkt en altijd bereikbaar is. Zo kun je snel de voorraad in je webshop aanpassen, contacten onderhouden met je klanten en zo je netwerk in stand houden. Zorg daarom voor een goede computer. En bevalt jou wifi niet of is deze te langzaam? Dan loont het zeker om deze door een computerexpert te laten optimaliseren, zodat je straks overal in huis een goede internetverbinding hebt.

Reageren is niet mogelijk.