Massale opkomst van webshops

Massale opkomst van webshops

Tegenwoordig vindt er een verschuiving plaats van offline naar online. De laatste jaren groeit het internet hard en er is steeds meer op te vinden. Eerder was het bestellen via internet een uitzondering. Het gebeurde simpelweg niet zoveel. Nu zie je dat er steeds meer dingen besteld worden op internet en dat de fysieke winkels massaal uit het straatbeeld verdwijnen. Ook vinden er steeds meer faillissementen plaats ten gevolge van het massale bestelgedrag van de consument. Kleding wordt al veel besteld via internet, en de boodschappen worden ook steeds meer thuisbezorgd. Dit zijn gebruikelijke dingen, toegankelijk voor elke consument. Daarnaast is er een groei in webshops in specifiekere artikelen.

Moderne boeren

Een van die doelgroepen die steeds meer op internet zitten, zijn de boeren. Boer zijn is een oud beroep, lang geleden was het zijn van boer noodzakelijk om te overleven. Iedereen verbouwde zelf zijn groenten en hield zijn eigen dieren om te voorzien in de vleesbehoefte. Ook worden dieren gebruikt voor de vacht. Hier wordt uiteindelijk kleding van gemaakt. Doordat boer zijn zo’n ouderwets beroep is, heerst er een beeld dat boeren stugge mensen zijn. Ze zouden niet met de tijd mee gaan en blijven hangen in de ouderwetse manier van boeren. Halverwege de 20e eeuw is daar al een verandering in gekomen. Er werden melkmachines ontwikkeld voor de boeren, zodat het melken van de koeien niet meer met de hand gedaan hoefde te worden. Dit is een soort revolutie geweest in het boerenleven. Tegenwoordig zijn er zelfs al melkrobots te verkrijgen, waardoor de koeien volautomatisch gemolken worden. De boer komt hier niet of nauwelijks nog aan te pas.

Boeren op internet

Deze modernisering wordt doorgevoerd in webshops voor boeren. Er komen steeds meer websites bij waar boeren de benodigdheden voor hun boerenleven kunnen bestellen. Deze worden vervolgens thuisbezorgd. Voorbeelden van dingen die boeren op internet kunnen bestellen zijn een tepelvoering, melkslangen of melkklauwen. Dit zijn allemaal onderdelen van melkmachines. Deze ontwikkeling leidt ertoe dat het de boeren steeds makkelijker gemaakt worden. Heirdoor wordt het beroep ‘boer’ in een modern jasje gegoten en zullen de boeren iets meer vrije tijd overhouden. Vrije tijd is namelijk nog iets zeldzaams voor de boeren, want het is een intensieve baan.

Reageren is niet mogelijk.