Linkbuilding is een onderschat instrument om goed te scoren in Google

Linkbuilding is een onderschat instrument om goed te scoren in Google

De tekst en andere media moet uniek zijn, dus niet copy-paste. Enkele jaren geleden werd door Google een pagina of gehele site direct uit de index verwijderd als er gekopiëerde content op staat. Dat is veranderd. Dan zouden veel nieuwssites uit de indexen verdwijnen, want zij plaatsen vaak bestaande teksten en andere media. Wat wel gebeurt is, dat Google de originele content indexeert en niet de gekopiëerde content. Dus waar het om gaat is dat je unieke content maakt, waar naartoe je gaat linkbuilden.

 

Linkbuilding is de belangrijkste methode in de steun van je site

 

Wel is het zo dat linkbuilding pas waarde is als je website aan regels voldoet.

Waar moet een website aan voldoen voordat je gaat linkbuilden?

 

Nuttige artikelen hebben veel effect bij linkbuilding

 

De content moet relevant en interessant zijn. Als dat zo is, blijven surfers langer op je pagina en Google ziet dat (onder andere door Google Analytics). Als je relevante teksten maakt, is het ook waarschijnlijk dat mensen gaan linken naar jouw website. Dus ook jij door je eigen linkbuilding gaat linken naar je eigen website.

 

Weet: Linkbuilding start je pas als je aan de belangrijkste voorwaarden van Google voldoet

 

Voldoet je site aan de voorwaarden van Google dan kun je gaan linkbuilden met effect!

Linkbuilding houdt in dat je links gaat vragen op andere sites naar jouw website. Linkbuilding eindigt niet na enkele of tientallen links, maar linkbuilding is meer een continuproces. Als jouw website echt relevante inhoud heeft, zullen vervolgens ook andere websites links naar jouw website gaan maken, die ook weer meehelpen naast jouw eigen linkbuiilding werkzaamheden.

 

Wacht er niet mee.Linkbuilding moet je gewoon doen!

 

Linkbuilding is mogelijk niet je leukste bezigheid, maar het is het belangrijkste om je website goed te promoten in de zoekmachines. In de eerste plaats gaat het er natuurlijk om dat je eigen paginas hoog gaan scoren in Google, maar in het begin zou het kunnen dat de sites waar je linkbuilding hebt gedaan naar je eigen site, goed gevonden worden. In die fase zouden dus geïnteresseerden via die websites op jouw webpaginas terecht kunnen komen.

 

Let op: Voor goede resultaten met linkbuilding moet er veel content op je website staan.

 

De content is een essentieel punt. Je moet genoeg teksten op je website hebben. De hoeveelheid teksten en andere media die Google zou willen zien, moet tussen de 500 tot 1000 woorden liggen. Dat is meestal veel meer dan je als lezer van zon pagina zou willen lezen! Maar ja, als je optimaal in de smaak wilt vallen met je webpaginas bij Google, doe dan geen consessie en bouw even door naar die 1000 woorden. Dan heeft je linkbuilding ook het beste rendement. Zo kun je nl. ook op veel meer zoekwoorden gaan linkbuilden naar een pagina op je site. Dat is belangrijk om zo natuurlijk mogeiljk te linkbuilden.

 

Linkbuilding naar geoptimaliseerde artikelen leidt tot meeste succes

 

De tekst moet zijn geoptimaliseerd voor de zoekmachines. Google heeft in de Google guidelines opgeschreven wat de belangrijke onderdelen zijn waar je op moet letten. Als je content goed is geoptimaliseerd heeft linkbuilding het meeste succes.

 

Belangrijk: Het CMS moet voldoen aan de technische eisen die Google eraan stelt

 

De techniek van de site moet goed zijn. De site moet goed te crawlen zijn door de bots van de verschillende zoekmachines. Als je met een nieuwe website start, moet je dat aan je sitebouwer zeggen. Bouw je met een gratis Content Management Systeem, dan is het aan te raden WordPress te gebruiken. Deze sites worden goed beoordeeld door Google en er is heel veel aanvullende software (plugins) te vinden om je WordPress website verder te optimaliseren voor Google.

Reageren is niet mogelijk.