Waarom een letselschade advocaat inhuren?

Waarom een letselschade advocaat inhuren?

Een ongeval zit altijd in een klein hoekje. Vlak na zo’n ongeval wordt contact opgenomen met het slachtoffer door de verzekeraar van de aansprakelijke partij. Slachtoffers bellen dan soms een advocaat voor raad, maar dit gebeurt niet in alle gevallen. Toch raden we streng af om het zelf te regelen. Met behulp van een professionele letselschade advocaat kan de uitgekeerde schadevergoeding een stuk hoger uitvallen. Lees in deze blog waarom je beter hulp kan inschakelen.

Trap niet in het zogenaamde ‘bloemetjesgeld’

Dit is een vergoeding voor alle keren dat jouw familieleden of vrienden je kwamen bezoeken in het ziekenhuis of een vergoeding omdat andere huisgenoten meer taken kregen in het huishouden. Hierdoor krijgen slachtoffers de indruk dat alles netjes is afgehandeld en hebben ze het gevoel dat er geen letselschade advocaat nodig is. Maar het kan best zijn dat je eigenlijk veel meer hoort te krijgen dan dit relatief schamele bedrag.

Belangen van de verzekeraar versus de belangen van het slachtoffer

De belangen van een verzekeraar en een slachtoffer zijn volledig tegenstrijdig. Een verzekeraar zal er alles aan doen om zo min mogelijk uit te keren, waar het slachtoffer juist zoveel mogelijk uitgekeerd wil zien worden. Een verzekeraar heeft veel kennis van zaken met betrekking tot letselzaken. De meeste slachtoffers beschikken niet over deze kennis. Hierdoor weten zij ook niet waar ze op moeten letten, terwijl de zorgverzekeraars dit precies weten. Om de financiële belangen van het slachtoffer te beschermen is het dan ook verstandig om een letselschade advocaat in te huren. Deze heeft verstand van zaken en voorkomt dat er te weinig wordt uitgekeerd.

Onbekend waar je vergoeding voor kan krijgen

Dit sluit aan op de tegenstellende belangen tussen de verzekeraar en het slachtoffer. Een slachtoffer is zich soms niet bewust van alle mogelijke zaken waarvoor hij of zij een schadevergoeding voor kan claimen. Wanneer je je hier niet bewust van bent, is het dus ook niet mogelijk om een schadeclaim in te dienen. Deze regeling is onomkeerbaar. Dit betekent dat er dus niet met terugwerkende kracht een eis kan worden gesteld voor een hoger bedrag. Als je dus na een bepaalde periode erachter komt dat je eigenlijk veel meer geld terug had moeten krijgen, dan is het te laat. Weersta dus de verleiding om dus blindelings akkoord te gaan met een voorstel en laat dit doornemen door een specialist. Bij De Brouwer Advocaten beschikken ze bijvoorbeeld over ervaren letselschade advocaten die u kunnen ondersteunen in dit proces.

Reageren is niet mogelijk.