Klanten winnen met je verpakking? Hier lees je hoe!

Klanten winnen met je verpakking? Hier lees je hoe!

Veel producten worden nog steeds verpakt in een saaie plastic verpakking. Dit is ontzettend zonde, er valt namelijk veel meer uit een verpakking te halen. De verpakking is namelijk het eerste wat een (potentiële) klant ziet als jouw product ergens in de schappen ligt. Het is dus een mooie kans om met diezelfde verpakking jouw merk te versterken. Een goede verpakking kan een consument aanzetten tot een impulsaankoop. In deze blog lees je hoe je dat kan doen.

Gebruik kleuren

Kleur is een aspect wat direct de aandacht trekt. Studies hebben geconcludeerd dat met name rood, groen, roze en geel opvallende kleuren zijn. Het verwerken van een van deze kleuren kan dus de kans verhogen dat iemand naar de verpakking kijkt. Dit betekent uiteraard niet dat je verpakking opeens knalgeel of felroze moet zijn. Je wilt kleuren gebruiken die de juiste associatie bij het product oproepen. Zo geeft een houtkleur bijvoorbeeld een warm gevoel en wordt het geassocieerd met gezelligheid. Wil je mensen enthousiasmeren en aanzetten tot iets actiefs, kan oranje bijvoorbeeld weer goed werken. Zoek dus een kleur die past bij jouw product.

De vorm van je verpakking

Veel verpakkingen hebben standaardafmetingen, niet erg opvallend dus. Wees niet bang om te experimenteren met andere vormen, materialen en structuren. Kies je voor een ander soort materiaal en een andere vorm, dan springt jouw product direct boven de rest uit. Veel van de huidige verpakkingen bevatten rechte vormen, terwijl uit studies is gebleken dat mensen ronde vormen aantrekkelijker vinden dan rechte lijnen. Bekijk dus goed of je de vorm van je verpakking kan veranderen om uiteindelijk je merk te versterken.

Ga voor een ‘custom made’ verpakking

Inmiddels is duidelijk dat er veel meer uit een verpakking te halen dan slechts de bescherming tijdens het transport. Je kan er echt aankopen mee stimuleren, zolang de verpakking maar past bij het product. Bij Willems Packaging kan je kiezen voor een verpakking op maat. Je gaat samen met een expert kijken naar jouw eisen en wensen wat betreft de verpakking. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat de verpakking duurzaam is? Of is het met name belangrijk om uw product zo goed mogelijk te promoten? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf moet stellen bij het ontwerpen en maken van een goede verpakking. Als je er zelf niet uitkomt, ga dan eens met een expert kijken wat de mogelijkheden zijn!

Reageren is niet mogelijk.