Ik wil een EAN nummer aanvragen. Wat heb ik nodig?

Ik wil een EAN nummer aanvragen. Wat heb ik nodig?

Een EAN nummer aanvragen gaat ontzettend gemakkelijk. Je hebt alleen maar een product nodig dat je wil verkopen. Dat was waarschijnlijk toch al de reden was dat je naar een EAN nummer aan het zoeken was, dus dat komt mooi uit. Om een EAN nummer aan te vragen hoef je niet te bewijzen dat je een goedlopend of winstmakend bedrijf hebt. Het EAN nummer heeft namelijk niets met kwaliteitscontrole te maken. Het is er alleen voor een goede registratie van (de verkoop van) producten. Je hebt wel wat geld nodig: het is niet gratis. Maar dat gaat over enkele euro’s, dus daar zal je je geen buil aan vallen.

Moet ik een minimaal bestelaantal hebben als ik een EAN nummer aanvragen wil?

Een EAN nummer aanvragen gaat niet volgens een officiële procedure: inmiddels is het een product geworden dat je eenvoudig op verschillende websites kan bestellen. Deze bedrijven weten natuurlijk dat iemand die een winkel begint, meer dan een handvol producten verkoopt en zullen ze hun product bulk aanbieden. Maar er zijn ook websites die je bestelling al aannemen vanaf één EAN code. Dat is naar verhouding dan wel stukken duurder. Een enkele code kan een paar euro kosten, voor een set van honderden of duizenden codes betaal je nog maar een paar vent voor de stukprijs.

Moet ik een EAN nummer aanvragen bij een site als bol.com?

Het aanvragen van een EAN nummer is niet zozeer geen registratie van een product op een website, maar een registratie van het product zelf.  Het werkt dus niet als een toestemmingsbriefje, maar als een notitie. Zodra je een product zakelijk op bol.com zet, moet je wel een EAN nummer hebben, maar dat is meer om bol.com te informeren dat je een product op de site hebt staan en wat voor product dat is. Zo kan bol het beter vinden en categoriseren. Dat is alleen maar fijn, want daardoor kunnen je verkoopcijfers stijgen.  Je moet een EAN code dus nog wel specificeren, maar je hoeft niet op toestemming te wachten van een webshop om hem te gebruiken.

Lees meer op: eancodedirect.nl

Reageren is niet mogelijk.