Nederlandse hondenliefhebber niet bewust van hondenverzekering

Nederlandse hondenliefhebber niet bewust van hondenverzekering

Circa zeven procent van de Nederlandse honden hebben een zogeheten ziektekostenverzekering. Opmerkelijk, een hond is immers één van de meest geliefde huhoe-werkt-een-hondenverzekering-eigenlijkisdieren in Nederland. Onderzoek van Tinki.nl toont aan dat hondenliefhebbers niet bewust zijn van het bestaan van een hondenverzekering. Wat is een hondenverzekering eigenlijk?

Wat is een hondenverzekering?
Een hondenverzekering is -zoals de naam al doet vermoeden- een verzekering voor je hond. Net als bij mensen worden de medische kosten vergoed indien de hond medische hulp en/of medicijnen nodig heeft. Deze medische hulp kan noodzakelijke- en urgente zorg zijn, maar tevens vallen de vaccinaties, jaarlijkse controle en gedragstherapie onder deze noemer. Specialist in hondenverzekeringen Tinki.nl vertelt: “Dagelijks kregen wij ontzettend veel inhoudelijke vragen over verzekeringen voor honden dat wij besloten hebben om een website op te zetten. Op onze website kun je eenvoudig hondenverzekeringen vergelijken én alle informatie vinden over dit thema. Wij geloven dat er voor élke hond een goede hondenverzekering te vinden is.”

Hoe werkt een hondenverzekering?
In de basis komt het er op neer dat de hond is verzekerd voor medische kosten doordat er op maandelijkse basis aan de zogeheten premieverplichting wordt voldaan. Elke aanbieder van hondenverzekering biedt inhoudelijk andere hondenverzekeringen aan. Elke verzekeraar heeft bijvoorbeeld een basispakket en aanvullende c.q. optionele zaken. Bij elke aanbieder van ziektekostenverzekeringen voor honden is er sprake van een groot verschil als je de basispakketten met elkaar vergelijkt. Hetzelfde geldt voor de aanvullende aspecten ten aanzien van de hondenverzekeringen.

Hoe werkt het dan met de kosten?
Medische kosten kunnen worden gedeclareerd bij de verzekeraars. Sommige verzekeraars bieden bij hun hondenverzekering aan dat declaratie rechtstreeks geschiedt tussen specialist en verzekeraar. Andere verzekeraars vragen een bedrag per declaratie. Tevens zijn er verzekeraars waarbij gevraagd wordt om een eigen bijdrage of eigen risico. Dit aspect houdt in dat het baasje van de hond ook zelf zal bijdragen aan de medische kosten. Over het algemeen geldt: hoe meer risico, hoe goedkoper de hondenverzekering.

Wat kost een hondenverzekering?
De maandelijkse kosten van een hondenverzekering zijn geheel afhankelijk van de risico’s die wilt nemen. Wil je zelf bijdragen aan de medische kosten? Dan zal de hondenverzekering doorgaans goedkoper zijn. Vanzelfsprekend speelt de keuze voor welke aanbieder je kiest een grote rol bij de maandpremie van een hondenverzekering. Daarnaast zijn 5 zaken van grote invloed op de prijs van de hondenverzekering, deze zijn respectievelijk; het ras van de hond, geslacht van de hond, leeftijd van de hond,

Reageren is niet mogelijk.