Hoe maak je een website zonder technische kennis?

Hoe maak je een website zonder technische kennis?

Wanneer je een onderneming hebt, is het wel zo handig als (potentiële) klanten je online terug kunnen vinden. Wist je dat je zelfs zonder technische kennis een prachtige website kunt maken? Tegenwoordig zijn er veel verschillende manieren waarop jij je eigen website in elkaar kunt zetten. Het bekendste platform om websites te bouwen is WordPress. Wanneer je een website bouwt dien je ook meteen je hosting goed te regelen. In deze blog lees je hoe je zonder technische kennis toch een professioneel uitziende website kunt bouwen en waarom WordPress-hosting dan interessant voor je kan zijn.

Hoe maak jij je eigen WordPress-website?

Een WordPress-website maken, is vaak nog makkelijker dan het al lijkt. Ten eerste is het gebruik van WordPress als CMS over het algemeen gratis. Wanneer je bijzondere plugins nodig hebt, kan het zijn dat je een klein bedrag dient te betalen, maar zoiets heb je als beginnende websitebouwer nog niet nodig. Daarnaast kun je bij WordPress uit bepaalde thema’s voor de website kiezen. Op die manier staat de basis van de site al snel online. Je volgt een simpel stappenplan en binnen de kortste keren heb jij het thema al geheel aan je eigen huisstijl aangepast.

Neem rustig de tijd om je site te vullen met belangrijke informatie, je portfolio of wat je er ook op tentoon wil stellen. Je kunt de website het beste zo duidelijk mogelijk inrichten, zodat (potentiële) klanten in één oogopslag zien wat zij bij je kunnen kopen.

Wat is hosten?

Het hosten van je website kun je zien als het onderbrengen van je website op een digitale plek. Hostingpartijen bieden opslagruimte voor je website aan. Op die manier is je site altijd online, zelfs als je dat zelf niet bent. Zonder dat je een webhosting partij inschakelt, kun je niet online zijn voor je klanten. WordPress Hosting is een manier om je website via WordPress te hosten. Heb je een WordPress-website? Dan zorgt WordPress hosting ervoor dat je je site kunt bouwen en tegelijk online is. Vandaar dat het zeker interessant voor je is om WordPress als partner in te schakelen.

Vaak betaal je een klein bedrag per jaar om je website te hosten. Dit hoeft niet duur te zijn. Zorg wel dat je het hostingpakket op tijd verlengt, of het automatisch laat verlengen. Want anders kan het zijn dat je site opeens offline is. 

Reageren is niet mogelijk.