Het belang van goede kilometerregistratie

Het belang van goede kilometerregistratie

Om gedoe met de Belastingdienst te vermijden, is het op de juiste manier bijhouden van de zakelijke kilometers een must. Het is dus belangrijk om de privé kilometers van de zakelijke kilometers te scheiden. Een sluitend systeem is dan ook essentieel om te garanderen dat er geen fouten worden gemaakt bij de administratieve taken. Bij Accredis weten ze hier wel raad mee, ze hebben dan ook een systeem bedacht dat niet alleen kosten bespaard, maar ook een hele bult tijd.

Het systeem van Accredis

Met het Accredis NeXT ben je verzekerd van sluitend kilometerregistratiesysteem. Je loopt geen risico op torenhoge boetes en je bespaart ontzettend veel tijd. Bij Accredis kan je kiezen uit twee systemen. De eerste is de Accredis AC10, een systeem dat kan worden aangesloten op de OBD Stekker. De tweede is de Accredis AC40, een systeem dat vast moet worden ingebouwd. Dit kan worden gedaan door de plaatselijke autodealer. In deze coronatijd is het natuurlijk helemaal mooi meegenomen dat je de lokale ondernemer hierbij kan ondersteunen. Er zit ook een verschil tussen beide systemen. Zo is het Accredis AC40 kilometerregistratiesysteem met succes gekeurd door de fiscus en beschikt het over een keurmerk. De Accredis AC10 beschikt niet over ditzelfde keurmerk. Dit keurmerk is een garantie dat al uw afgelegde kilometers altijd 100% sluitend worden geregistreerd.

Hoe zit het met privacy?

Een andere belangrijke vraag die vaak naar voren komt wanneer het gaat om kilometeradministratie is hoe het gesteld staat met de privacy. Voor een wagenpark geldt dat alleen de wagenparkbeheerder inzicht krijgt in de rittenregistraties van de privéritten van werknemers. Hierbij zijn alleen de gereden kilometers zichtbaar, dus niet de tijdstippen of locaties. Bij het gekeurde Accredis AC40 systeem kan er met één druk op de knop worden gewisseld tussen een privé- en een zakelijke rit. Mocht je per ongeluk een privé rit hebben aangeklikt terwijl je een zakelijke rit hebt gereden? Geen probleem. Dit kun je op het online platform van Accredis eenvoudig aanpassen. Tenslotte wordt de data ook opgeslagen op eigen servers, uw gegevens zijn dus veilig. Voor meer informatie kan je kijken op www.accredis.nl

Reageren is niet mogelijk.