Funderingsproblemen laten oplossen door experts

Funderingsproblemen laten oplossen door experts

Heeft u onlangs scheuren in de muren opgemerkt en/of last van klemmende deuren en ramen? Dan is de kans zeer aanwezig dat u kampt met funderingsproblemen. Bovenstaand genoemde punten zijn namelijk tekenen van een verzakking van de fundering. Het gevolg hiervan is weer dat uw woning niet meer voldoende steun haalt uit de fundering, waardoor er een verzakking ontstaat. Dit kan op één punt zijn maar meerdere is ook mogelijk. Maar wat zijn nou de oorzaken van een dergelijke verzakking? En hoe kunt u uw fundering weer versterken?

De oorzaken van een verzakking

Geen enkele fundering is hetzelfde, laten we dat allereerst voorop stellen. Daarbij is dus ook geen enkele situatie hetzelfde. Wat we vaak merken bij funderingen die verzakken is dat de fundering zelf al niet van de hoogste kwaliteit was. U begon dus eigenlijk al met een 1-0 achterstand.

Desalniettemin zijn er over het algemeen vier oorzaken die we het meeste tegenkomen;

  • Externe factoren » veel zwaar verkeer of hevige bouwwerkzaamheden zorgen voor veel trillingen in de grond. Dit kan er uiteindelijk tot leiden dat de grond onder uw fundering aangetast wordt en niet voldoende meer ondersteund.
  • Vochtverlies » door verdamping van het grondwater, of onttrekking door bomen door (extreme) droogte, kan de bodemgrond aangetast worden en daarmee de draagkracht.
  • Geconcentreerde belasting » door ongelijke verdeling kan er op sommige plekken van de fundering een te hoge belasting ontstaan.
  • Bodemgesteldheid » inklinking van veen- en kleigrond of het wegspoelen van de draagkrachtige grond zorgt voor onvoldoende steun van de fundering.

Funderingsproblemen oplossen

Een verzakte fundering kan als een grote schok bij u binnen zijn gekomen. Geheel begrijpelijk, uw woning is de plek waar u zich thuis en veilig voelt. Een aangetaste fundering kan ervoor zorgen dat dit niet meer zo voor u is. Wilt u uw funderingsproblemen oplossen, dan raden wij aan om zo snel mogelijk een professional in te schakelen. Er zelf mee aan de slag gaan heeft geen nut.

Een expert op het gebied van funderingen zal een grondige analyse doen van de huidige schade, maar zal vooral uitgebreid op zoek gaan naar de oorzaak. Is deze opgelost dan zal het ook niet weer gebeuren. Door middel van slimme funderingssystemen wordt de fundering naar het oorspronkelijke niveau getild en op professionele wijze ‘vastgezet’. Dit voorkomt verdere uitscheuring.

Eenmaal de fundering naar het oorspronkelijke niveau gebracht kan er aandacht besteed worden aan de reparatie. Een gescheurde muur is namelijk niet bepaald sierlijk. Gelukkig werken funderings-experts vaak samen met partijen die uw muren tot in de puntjes weer kunnen herstellen.

Green and White Wooden Board

Reageren is niet mogelijk.