Freelance marketeer inhuren voor je onderneming

Freelance marketeer inhuren voor je onderneming

Heb je een onderneming of werk je als manager bij een bedrijf waar je over het personeel gaat? Dan weet je wellicht al dat het inhuren van een freelancer meerdere voordelen met zich meebrengt. Een freelancer kun je een tijdelijke opdracht bieden, waardoor je hem/haar kunt inzetten op het moment dat je het zelf drukker hebt. De freelancer werkt zelfstandig, waardoor je maar weinig sturing hoeft te geven en je kunt ervan uitgaan dat de freelancer de benodigde kennis meeneemt. Doordat ze vaak voor meerdere opdrachtgevers hebben gewerkt, beschikken ze over ruime ervaring en kunnen ze creatieve oplossingen bedenken voor punten waar je tegenaan loopt. Maar hoe huur je een freelancer in? En waarom zijn ze nog meer zo handig? Je leest het allemaal in deze blog.

Op welke manier kun je een freelance marketeer inhuren?

Vaak kun je online al meerdere platforms vinden waarop je met een freelancer in contact kunt komen. Zoek je bijvoorbeeld naar een freelance online marketeer? Dan kun je dit intypen op het platform, waarna je een lijst met mogelijke kandidaten te zien krijgt. Vaak kun je hun portfolio en werkervaring inzien, waardoor je kunt bepalen of de freelancer bij je onderneming en team past. Stuur ze een berichtje voor meer informatie en hun beschikbaarheid. Soms dien je een modelovereenkomst op te stellen als je een freelancer inhuurt, dus vraag dit wel even na. Verder is het belangrijk dat je wensen en eisen duidelijk uitspreekt en dat jullie gemaakte afspraken zwart op wit vastleggen.

Daarnaast is het belangrijk om de factuur die de freelancer je stuurt, op tijd te betalen, want dit verbetert jullie samenwerkingsverband alleen maar en voorkomt dat er problemen ontstaan.

Waarom is het handig om een freelancer aan te nemen?

Wist je dat een freelance marketing manager veel voor je kan betekenen, zelfs als je ze maar voor een korte periode inhuurt. Het allerbelangrijkste aan freelancers is dat ze zelfstandig werken en dat ze veel ervaring meenemen. Hierdoor kennen zij problemen waar je tegenaan loopt misschien al vanuit andere opdrachtgevers. Wellicht hebben ze daar toen wel een helder en effectief proces opgezet, wat de problemen of knelpunten heeft verholpen. Waarom zou je zelf het wiel opnieuw uitvinden, terwijl de freelancer misschien al weet welke oplossingen interessant en werkend kunnen zijn? Het is een investering, maar een freelancer betaald zichzelf vaak dubbel en dwars terug. De freelancer kan net degene zijn die het voor je mogelijk maakt om je bedrijf te laten groeien.

Reageren is niet mogelijk.