De benchtraining van je puppy in stappen

De benchtraining van je puppy in stappen

Een bench zielig voor je puppy? Het is juist een ontzettend handige manier om je pup te laten wennen aan een rustige plek om zich terug te trekken. Er zijn meerdere redenen waarom je voor een bench zou moeten kiezen wanneer je een puppy neemt. Met een online puppy training leer je hier alles over. Waarom zou je een bench gebruiken en nog belangrijker: hoe zorg je ervoor dat je pup aan de bench went?

Waarom een bench gebruiken?

Gedurende de dag heeft je pup een aantal moment nodig om tot rust te komen, vanwege alle indrukken die hij krijgt in de nieuwe omgeving. Vooral de eerste dagen slaapt je pup veel, en voor het verwerken van al deze indrukken is het belangrijk om rust en slaap te krijgen, in de bench. Per uur dat je pup wakker is heeft hij 2 tot 3 uur slaap nodig om deze gebeurtenissen te verwerken. Met een bench leert je pup dat er overdag ook gerust en geslapen moet worden. Neem je geen bench? Dan kan het voorkomen dat je pup steeds drukker wordt en dat dit alleen maar toeneemt. Investeer in een goede hondenschool om dit soort zaken te leren.

Laat je pup wennen aan de bench

Hoe drukker je pup wordt, hoe minder je elkaar zult begrijpen en dit zal ten koste gaan van de opvoeding. Hoe kun je je puppy laten wennen aan de bench? Om te beginnen is het belangrijk dat je de pup in het begin de bench uit zichzelf en op eigen tempo gaat ontdekken. Leg bijvoorbeeld in het begin als verassing een snack in de bench om zo een positieve associatie te creëren voor je puppy. Ook kun je de eerste dagen prima wat maaltijden in de bench voeren, zodat je pup zich hier op het gemak gaat voelen. Zie je dat je pup moe wordt? Breng hem dan naar de bench zodat hij hier gaat slapen.

Steeds een stap verder

Gaat je puppy uit zichzelf naar de bench? Beloon hem hier dan voor! Begin langzaam met het oefenen van openen en sluiten van de bench. Oefen langzaam en ga steeds een stapje verder. Ga bijvoorbeeld na een poos ook uit zicht, zodat je puppy zijn eigen weg vindt naar de bench. Wanneer je puppy al even alleen kan blijven kun je zelf het huis best even verlaten. Hoe doe je het met nachten? De eerste nachten kun je de bench in dezelfde ruimte zetten waar jij slaapt. Als dit goed gaat kun je de bench in een andere ruimte zetten; je merkt dan snel genoeg of dit een goede stap is of dat het nog te snel komt.

Tips voor in de bench

Om je puppy te laten weten dat de bench een veilige plek is, is het aan te raden om je puppy met rust te laten wanneer hij in de bench zit. Zorg er ook voor dat het in de omgeving niet te druk is qua geluiden, zodat je pup helemaal tot rust kan komen. Om overprikkeling te voorkomen kun je er heel bewust voor kiezen om je puppy af en toe naar de bench toe te brengen.

Reageren is niet mogelijk.