Bouwbord

Bouwbord

Als er ergens gebouwd gaat worden wordt er vaak gebruik gemaakt van een bord waarop staat wat er gaat gebeuren op die plek. Hierop staat bijvoorbeeld op hoe het gebouw er uit gaat zien en wie de aannemer is. Zo’n bord geeft veel informatie weer waar allerlei mensen wat aan hebben. Voorbijgangers snappen wat er gebouwd gaat worden. Ook wordt een bord gebruikt voor een project waarbij bijvoorbeeld een waterschap een nieuw kanaal aanlegt.  Op het bord moet worden vermeld wat het bedrijf is dat het project uitvoert en welke werkzaamheden er uitgevoerd gaan worden. U heeft het vast wel eens gezien.

Bouwbord

Materialen

Bekende borden zijn de klassieke houten bouwborden, dit zijn tevens ook de oudste vorm van dit soort borden. Ze bieden een goede stevigheid. Wel is het bouwen van dit soort borden tegenwoordig ingewikkelder. Tegenwoordig is er ander materiaal dat het plaatsen van deze borden makkelijker maakt. Materiaal als aluminium en andere metalen zorgen voor een makkelijke montage en ziet er strak uit.

Stevigheid

Vroeger werd er veel gebruik gemaakt van beschilderde planken. Tegenwoordig worden alleen nog maar netten en doeken gebruikt. Op deze manier wordt er minder wind gevangen door dat de wind er door heen waait. Als dit net helemaal dicht is, vangt deze veel wind en waait het om. De verankering is tegenwoordig ook anders. Eerder werd er altijd gebruik van planken gemaakt die een eind de grond in gingen. Wat nu meer een trend is, is de beton plaat die niet om te waaien is. Bouwborden kunnen geheel worden geleverd. U kunt er zelf voor kiezen of u het zelf wil plaatsen of dat u het het bedrijf laat doen. Als het project is afgerond kan het bord weer verwijderd worden door u zelf of het bedrijf dat het heeft geplaatst. Prijzen van de constructies zijn afhankelijk van de grootte en het soort materiaal.  De pagina http://www.bergslot.com/informatie/bouwborden kan u helpen bij de keuze van het bouwbord.

Reageren is niet mogelijk.