Blogs om uw ideeën, kennis en gedachten te delen.

Blogs om uw ideeën, kennis en gedachten te delen.

Een blog is een eenvoudige platform om uw ideeën met het internet te delen. Het zit in ieder mens ingebakken om gezien en gehoord te worden. Het succes van online kanalen zoals Facebook is hieraan te danken. Heeft u een gekke gebeurtenis of een leuke vakantie, dan wilt u dat delen. Of het nu in een kroeg is, verjaardagsfeest of bij de koffieautomaat. Blogs zijn vrij toegankelijke publicatieplatformen. Iedereen met een basis internetkennis kan een blog starten. Er zijn diverse online services die alle technische vraagstukken uit handen nemen zodat u kan richten op datgene waar het om draait. Het delen van ideeën, kennis en gedachten.

Waarom is bloggen zo belangrijk?

Verder in dit artikel vind u onderwerpen waarover u kan schrijven en de beste tips wanneer u gaat starten met bloggen. Maar eerst geef ik u 4 goede redenen om te gaan starten met bloggen.

1. Mensen zullen u sneller vinden via zoekmachines

Bloggen is een onderdeel van SEO optimalisatie. U kunt elke blog inzetten op nieuwe zoektermen en verwante termen en bijbehorende synoniemen. Zo kan iedere blog een nieuwe ingang worden naar uw site waar de bezoeker misschien wel geïnteresseerd raakt om uw site verder te bekijken. En via die ingang kan u de bezoeker weer een richting opsturen zodat uw bezoeker een potentieel klant wordt.

2. Content voor social media

Iedere blog is weer een reden om te delen via Social media en in een nieuwsbrief. Naast dat u waardevolle informatie bied aan uw lezers, heeft u ook weer een reden om op diverse kanalen van uzelf te laten horen.

3. U krijgt meer engagement

Op goede content krijgt u reacties. Dit kan via uw site gebeuren of via Social media. En reacties krijgen is best wel gaaf. Mensen geven feedback over hoe u het heeft gedaan. Daarnaast begint de lezer ook een gesprek met u.

4. U ontwikkelt uw discipline

Bloggen is niet makkelijk. Het gaat namelijk niet meteen goed en er gaat heel wat tijd in zitten. U moet er tijd voor maken. Voor uw onderzoek, voor het opschrijven en weer aanpassen. Maar als u het vaak en consequent doet dan leert u vanzelf wat wel en niet goed werkt.

Schrijf waardevolle artikelen

Om te voorkomen dat uw klanten uw blog direct weer weg klikken omdat ze er eigenlijk weinig of niets aan hebben, kan u de volgende dingen doen:

1. Geef tips die uw klanten een hoop tijd en moeite besparen

Iedereen heeft het tegenwoordig behoorlijk druk. Uw blog wordt daarom alleen gelezen wanneer het iemands leven ook makkelijker maakt. Schrijf bijvoorbeeld een duidelijke checklist waarmee uw klanten direct kunnen zien hoe ze hoog in google kunnen komen te staan.

2. Help uw klanten om zelf iets moois of unieks te creëren

Bent u heel creatief en heeft u passie om uw klanten te leren hoe ze zelf mooi kunnen tekenen? Geef tips over welke potloden u het liefst gebruikt en welke producten uw klant van tevoren aan moet schaffen om te kunnen starten. Neem een informatieve video tutorial op, waarin u vertelt hoe ze een simpele kubus kunnen tekenen. Leuk voor uw klanten om in de weekend mee aan de slag te gaan.

Waar kunt u blogs op plaatsen?

Er zijn tegenwoordig diverse manieren om uw blog te plaatsen. U kan ervoor kiezen om een eigen site te laten maken, maar als u hier het budget niet voor hebt. Dan kunt u altijd kiezen voor WordPress of Blogger. Deze platformen bieden de mogelijkheid om gratis artikelen plaatsen en bouwt u zonder technische kennis een professionele blog. U kunt natuurlijk altijd andere platformen gebruiken voor het delen van uw blog.

Reageren is niet mogelijk.