Bloggen is een belangrijk aspect om contact te onderhouden

Bloggen is een belangrijk aspect om contact te onderhouden

Een blog hebben op uw website is iets wat de laatste jaren vrij normaal is geworden. Daarom valt het de consument sneller op wanneer u géén blog heeft. Bloggen is een belangrijk aspect om contact met consumenten te onderhouden. En het test uw volhoudingsvermogen. U moet natuurlijk artikelen blijven schrijven en posten.

 

Waarom zou u beginnen met bloggen?

De belangrijkste vraag die u uzelf moet stellen wanneer u wilt beginnen met bloggen is; waarom? Het niet doen omdat ‘alle anderen het al doen’ is geen goed uitgangspunt. De voornaamste reden dat bedrijven beginnen met bloggen is hun Google vindbaarheid. Door deze zogenaamde SEO teksten komt u hoger te staan in Google op specifieke zoektermen. Hierdoor zullen consumenten eerder op uw website klikken wanneer zij hierop zoeken. Het is daarom belangrijk dat u goede content plaatst. Want hoe langer een consument op uw site zit, hoe waardevoller uw website word gezien door Google. En hoe eerder de consument terug komt naar uw website en bedrijf.

 

Hoe u een blog moet starten.

Het is belangrijk om eerst een doelgroep en onderwerp voor uw blog te bepalen. Wanneer u voor een oudere doelgroep schrijft, schrijft u waarschijnlijk anders dan wanneer u voor een jongeren doelgroep schrijft. Een definitieve plek voor uw blog is ook belangrijk, hier komen we in het volgende kopje nog op terug. U kunt natuurlijk altijd andere platformen gebruiken voor het delen van uw blog. Kijk ook naar andere blogs om hier tips en trucs uit te halen die u kan toepassen in uw eigen blog.

 

Waar kunt u uw blog op plaatsen?

Een vaste plek voor uw blog is belangrijk. Vooral wanneer u (veel) terugkerende consumenten heeft. Dan is het natuurlijk heel raar wanneer een blog ineens op een ander kanaal staat. De makkelijkste plek om uw blog te plaatsen is daarom uw eigen website. Hier kunt u ook direct doorlinken naar andere pagina’s. Bent u niet in bezit van een eigen website? Geen probleem. Gratis artikelen plaatsen kan heel eenvoudig via sites zoals WordPress. Hiermee kunt u eenvoudig uw eigen blog vormgeven en u zou deze eventueel ook als vaste website voor uw bedrijf kunnen gebruiken. Ook wordt aangeraden om af en toe een gastblog te plaatsen. Dan plaatst u dus uw artikel op iemand anders zijn of haar blog. Dit is gunstig om links te krijgen naar uw eigen blog. En hierdoor stijgt uw Google positie ook weer.

 

Heeft u toch nog twijfels?

Heeft u toch nog twijfels over het beginnen van een blog? Bekijk dan waarom andere blogs zijn begonnen en wat zij er waardevol aan vinden. Of neem contact op met een online marketeer. Zij hebben veel kennis over bloggen en kunnen alle voor- en nadelen met u bespreken.

Reageren is niet mogelijk.