Blijven groeien

Blijven groeien

Het komt vaak voor dat een bedrijf niet goed weet wat ze moeten doen om te groeien. En dat is geheel logisch, want als werknemer van het bedrijf kan het zijn dat je er te diep in zit en door de bomen het bos niet meer ziet.  Er zijn een aantal tips die je erbij kunnen helpen om de bomen beetje bij beetje weg te nemen.

Feedback van klanten

Door feedback te vragen van de klanten ga je gericht aan het werken. Zij kunnen verbeterpunten noemen en daarbij ook benoemen wat zij graag zouden willen zien. Deze informatie kun je ontvangen door middel van een gesprek, maar als je heel veel klanten hebt, kan hier veel tijd in gaan zitten. Dus een andere methode is een enquête. Het nadeel van een enquête is dat de klant er makkelijk om heen kan en dus niet invult. Dit is een afweging die je kunt maken.

Consistentie

Een van de belangrijke dingen is consistentie. Door consistent te contact te hebben met je klanten, zal je een band opbouwen met je klant. Deze band zal ervoor zorgen dat je meer klanten voor je kunt winnen. Als je namelijk één keer per maand een klant vraagt of ze nog iemand kennen die jullie kan gebruiken, dan kun je zo een paar klanten extra voor je winnen.

Investeren

Tegenwoordig is een klantenrelatie een van de belangrijkste dingen om ervoor te zorgen dat je je klanten behoudt of potentiële klanten tot klant maakt. Door aandachtig te luisteren, aandacht te schenken of een extra keer op bezoek komen is het mogelijk om (potentiële) klanten voor je te winnen.

Terugkijken

Blik even terug op de vorige periode en ga na of alle afspraken zijn nagekomen. Natuurlijk is het ook belangrijk om de fouten van de periode te herkennen, zodat je hier de volgende periode mee bezig kan gaan.

Veranderingen ondergaan

Het is vrij makkelijk om continu dezelfde mensen om je heen te houden, niet alleen qua personeel, maar ook qua leveranciers. Maar misschien zijn daar ook al wel weer veranderingen in doorgevoerd en is een leverancier goedkoper dan die je nu hebt en liggen er dus kansen. Als Nederlander zijn wij liever loyaal, maar het kan soms toch beter zijn voor het bedrijf om bepaalde veranderingen te ondergaan. Het zal lastig zijn, maar je zal er altijd alleen maar van leren en misschien wel groeien.

Inschakelen van andere partijen

Natuurlijk is het mogelijk om een ander bedrijf in te schakelen, zodat je zelf een stapje terug kan doen en natuurlijk hulp krijgt als je door het bomen het bos niet meer ziet. Innovence is een bedrijf met de kennis om de benodigde hulp te bieden. Door samen te werken is het mogelijk om tot oplossingen te komen, zodat het bedrijf blijft doorgroeien.

Reageren is niet mogelijk.